GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjö Småland airport fortsätter att öka kraftigt

Allt fler tar flyget från Växjö Småland airport, visar ny statistik
I oktober ökade trafiken med 45 procent och över 200 000 har tagit flyget från Växjö i år.
Växjö • Publicerad 3 november 2017
Allt fler väljer att resa från Växjö Småland airport. I oktober ökade trafiken med 45 procent.
Allt fler väljer att resa från Växjö Småland airport. I oktober ökade trafiken med 45 procent.
Foto: Montage/Smålandsposten/TT

I oktober valde 27 304 personer att ta flyget från Växjö flygplats, vilket är en ökning med 45 procent jämfört med samma månad förra året.

Flygplatsen har haft luft under vingarna hela året i oktober passerades 200 000 resenärer under 2017.

– Oktober månad var ytterligare en fantastiskt månad för flygplatsen och vi kommer fortsätta att se starka tillväxtsiffror under vintermånaderna. Det beror på det stora utbudet av charterflygningar den kommande vintern samt de reguljära flygningarna med Ryanair till Gdansk och Wizzair till Skopje och Tuzla, säger Ulf Axelsson, vd Växjö Småland Airport, via ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen.

Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer