Annons

Växjöbo slog och sparkade sin sambo

En 29-årig Växjöbo slog och sparkade sin sambo när hon höll parets lille son i famnen. Nu döms han för misshandel.
Växjö • Publicerad 3 oktober 2017
Sveriges lagbok.
Sveriges lagbok.Foto: Anders Wiklund/TT

Den våldsutsatta kvinnan har i polisförhör berättat att grälet i den gemensamma lägenheten i Växjö – som inträffade i januari i år – började med en försvunnen present. När kvinnan frågade sin sambo, en 29-årig man, var presenten hade tagit vägen blev han mycket upprörd och slog henne i ansiktet och drog henne i håret ”så att det knäckte till i nacken”.

Kvinnan höll parets lille son i famnen medan misshandeln pågick. 29-åringen sparkade sedan sambon så hårt att hon ramlade in i en vägg.

Annons

Kvinnan polisanmälde händelsen och 29-erkände i förhör att han hade slagit och sparkat henne eftersom ”hon var otrevlig mot honom”.

Växjö tingsrätt dömer nu 29-åringen för misshandel av normalgraden. Straffet blir skyddstillsyn. Han döms även att genomgå Kriminalvårdens behandlingsprogram för män som har utövat våld i en nära relation.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons