Växjöbornas populäraste resmål

Gran Canaria, Mallorca och London.
Det var Växjöbornas favoritresmål under 2017, enligt resebyrån Ticket.
Växjö • Publicerad 5 februari 2018
Arkivfoto: TT
Arkivfoto: TTFoto: Pontus Wallin/

Resebyråkedjan Ticket har tagit fram siffror över kundernas bokningar i Växjöregionen under 2017.

Det totala antalet bokningar till utlandsdestinationer hos Ticket i Växjö ökade med 13 procent i fjol jämfört med 2016, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Växjöbornas populäraste resmål förra året blev Gran Canaria. Tidigare har den spanska ögruppen i Atlanten varit en vinterfavorit men nu toppar den hela årets statistik.

Tvåa och trea på Växjölistan hamnar Mallorca och London och därefter följer Cypern, Teneriffa, Kreta, Bangkok, Amsterdam, Split och Paris.

Tickets bokningsstatistik visar också att weekendresorna ökade rejält i fjol och populäraste destinationerna var Amsterdam, Paris, Prag och London.

– Under 2017 har intresset för kortare resor ökat lavinartat. Man väljer att göra fler och kortare semesterresor utspridda över året i stället för att satsa på en lång sommarresa, säger Elin Herrlund som är säljchef hos Ticket i Växjö i en kommentar.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.