Växjökonditor i Sverigetoppen

Märta Grundberg som till vardags arbetar på PM Bröd & Sovel i Växjö kan numer titulera sig landets tredje bästa konditor. Martina Alm ursprungligen från Ryssby kom fyra i Årets Konditor.
Växjö • Publicerad 14 oktober 2011

På fredagen avgjordes finalen i tävlingen Årets konditor 2011. Tävlingen som anordnas av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer hölls i samband med Chokladfestivalen på Nordiska museet i Stockholm. Uppgiften var att skapa en trevånings tårta, en nyskapande kondisbit samt en hemlig uppgift som finalisterna inte fick reda på förrän kvällen innan tävlingen, tre sorters småkakor.

Efter den fem timmar långa finalen stod Josefine Baummann från Chokladfabriken i Stockholm som vinnare. Förutom titeln Årets Konditor tilldelas vinnaren ett stipendium på 40 000 kronor.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.