Växjökrog får kritik för mathantering
Det var vid en oanmäld inspektion i slutet av november som kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektör hittade flera avvikelser. Under tiden inspektionen pågick placerades varm mat i ett kallförråd. Förrådet var öppet mot utemiljön.
– Det är ett stort svalförråd. Det är en dörr ut och där är det kallt nu. Dörren stod på glänt och har vi satt ett bleck där för att svalna av lite kvickt. Vi brukar inte göra så men vi gjorde det den gången, säger värdshusets delägare Krister Sandberg.
Värdshuset fick också anmärkning på att varm mat lagts i återanvända plasthinkar och sedan frysts in.
– Det är åtgärdat. Vi har fått hem hinkar som är avsedda för frys och hinkar med lock, säger Krister Sandberg.
Araby Värdshus sålde även cigaretter utan tillstånd.
– Vi har haft stället i tio, elva år och det är aldrig någon som påtalat att man måste ha tillstånd. Det visste inte vi att man måste ha. Men vi ska inte sälja tobak mer, säger Krister Sandberg.
Restaurangen fick även anmärkningar för att det fanns smuts i och kring gummilister och handtag till draglågor vid en kylbänk. Detta fick restaurangen klagomål redan på föregående kontroll. Dessutom fanns det smutsiga kläder tillsammans med rena serveringskläder i omklädningsrummet.
Enligt miljö- och hälskoskyddsinspektören är Araby Värdshus rutiner för att kyla ner varm mat bristfälliga.
– Vi tar till oss kritiken och vi åtgärdar den, säger Krister Sandberg.