Växjös första folkölsbar slår upp portarna

Växjö Artikeln publicerades
Foto:Jon Alexandersson

Snart öppnar Brazil's Superior Store upp dörrarna till sin nya lokal i Växjö. I butiken kan man bland annat köpa kläder, skor samt skägg- och hårvårdsprodukter. Och varför inte ta en öl?

För fyra år sedan började Jens Holmberg tillverka eget mustacshvax. Snart utökades produktionen med skäggolja. Efter att ha sålt sina produkter på internet några år beslutade han och sambon Mariana sig för att öppna en butik.

– Jag ville expandera verksamheten och så dök rätt tillfälle upp, säger Jens Holmberg, grundare av företaget och den kommande butiken Brazil's Superior Store.

Butiken kommer ligga på Sandgärdsgatan i Växjö. Plug/Vxo som tidigare höll till i lokalen har pausat sin verksamhet och söker efter nya lokaler.

På Brazil's kommer Jens och sambon sälja kläder, skor och så klart skägg- och hårprodukter. Men även något för den törstige.

– Det kommer finnas en folkölsbar. Tanken är att Brazil's ska vara en mötesplats, inte bara en butik, säger Jens Holmberg och fortsätter.

– Det är ett unikt koncept. Jag har åtminstone inte hört om något liknande i Växjö.

När öppnar ni?

Det är lite flytande än så länge. Men vi räknar vi med att kunna öppna i slutet av maj eller i början av juni, säger Jens Holmberg.