Annons

Vita Villan plockas ned

På tisdagsmorgonen började Vita Villan att rivas. Bit för bit.
Växjö • Publicerad 2 september 2014
Här stod en gång en stor öppen spis.
Här stod en gång en stor öppen spis.Foto: 
Tony Linell, t.v, och Sven Wiberg från Lessebo Åkericentral, har börjat riva Vita Villan. Först ska alla fönstren plockas bort.
Tony Linell, t.v, och Sven Wiberg från Lessebo Åkericentral, har börjat riva Vita Villan. Först ska alla fönstren plockas bort.Foto: 
Fönstren tas om hand.
Fönstren tas om hand.Foto: 

Tony Linell och Sven Wiberg från Lessebo Åkericentral började rivningsarbetet på tisdagsmorgonen. En del av dagens arbete innebar att alla fönster skulle plockas bort.

Och så kommer det att fortsätta. Bit för bit kommer det gamla huset att monteras ned, så kallad selektiv rivning. Byggnadsmaterial ska separeras och tas om hand enligt de lagkrav som finns.

När det arbetet är klart ska också Restaurang Akropolis förpassas till de sälla byggnadsmarkerna. Allt för att ge plats för ett World Trade Center och en angöringsplats för stationsområdet.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons