Kickoff med enmansorkester
Vicktor Jonasson uppträdde utanför Växjö Konserthus entré under namnet "Big Vic Kitchens" när det hölls kickoff inför Mat 2014 och Framtidens Matlagning.
Då hade jag redan studerat en amerikansk smok-bbq-vagn, en komplett bbq-anläggning för att röka, grilla eller långkoka mastiga köttbitar.
Innanför dörrarna körde Peje Johansson underhållningsformatet Mitt i Maten, medan Ulrika Brydling och Erik Måneld tillagade en femrätters meny i kockköken mitt i foajén.
Jan Åslund representerade Miljöresurs Linné och Greenweek som ligger till grund för Framtidens Matlagning.
– Jag tror mycket på mässan här i konserthuset och kringliggande park. Framtidens ,Matlagning innehåller alla värdegrunder för bra mat. Det här känns som bland det viktigaste jag gjort, sa entreprenören Åslund.
Krögaren Sune Markmann från Grimsnäs herrgård i Skruv talade om vikten av få till ett bättre samarbete mellan producenter/tillverkare och användare.
Samlingsnamnet Bonden & Kocken är varurmärket för lokala producenter av livsmedel.
På kickoffen fick 30 utställare, politiker, mathantverkare samt maytintresserade Växjöbor.en försmak av Mat 2014.
Var: Växjö Konserthus.
När: Torsdagens kväll.
Så många kom: Inledningsvis något 100-tal.