Annons
Nyheter

Kickoff med enmansorkester

Har ni sett en enmans-orkester där en man spelar trummor på kastruller, grytor och allt annat köksmaterial?
Det har jag.
Nyheter • Publicerad 4 september 2014
Enmans-orkester,modell annorlunda, med Vicktor Jonasson.
Enmans-orkester,modell annorlunda, med Vicktor Jonasson.Foto: 
Twisters med Sven Carlsson, Stephan Karlsson, Anders Andersson och Anders Lennartsson spelade blues i foajén.
Twisters med Sven Carlsson, Stephan Karlsson, Anders Andersson och Anders Lennartsson spelade blues i foajén.Foto: 
Fotografen Hans Runesson, känd för sin århundradets bild.
Fotografen Hans Runesson, känd för sin århundradets bild.Foto: 
Coops hållbarhetsexpert Christina Rudin-Snöbom och konferencier Peje Johansson.
Coops hållbarhetsexpert Christina Rudin-Snöbom och konferencier Peje Johansson.Foto: 
Jan Åslund jobbar med Greenweek och Miljöresurs Linné.
Jan Åslund jobbar med Greenweek och Miljöresurs Linné.Foto: 
Peter Wilke från den mäktiga vagnen Daddys Pit BBQ visade upp en bit av dovhjort.
Peter Wilke från den mäktiga vagnen Daddys Pit BBQ visade upp en bit av dovhjort.Foto: 
Ulrika Brydling och Erik Måneld lagade mat mitt i foajén.
Ulrika Brydling och Erik Måneld lagade mat mitt i foajén.Foto: 
Jordbruksverkets Christel Gustafsson och Maria Jansson.
Jordbruksverkets Christel Gustafsson och Maria Jansson.Foto: 
Sune Markmann från Skruv käkade revben.
Sune Markmann från Skruv käkade revben.Foto: 

Vicktor Jonasson uppträdde utanför Växjö Konserthus entré under namnet "Big Vic Kitchens" när det hölls kickoff inför Mat 2014 och Framtidens Matlagning.

Då hade jag redan studerat en amerikansk smok-bbq-vagn, en komplett bbq-anläggning för att röka, grilla eller långkoka mastiga köttbitar.

Annons

Innanför dörrarna körde Peje Johansson underhållningsformatet Mitt i Maten, medan Ulrika Brydling och Erik Måneld tillagade en femrätters meny i kockköken mitt i foajén.

Jan Åslund representerade Miljöresurs Linné och Greenweek som ligger till grund för Framtidens Matlagning.

– Jag tror mycket på mässan här i konserthuset och kringliggande park. Framtidens ,Matlagning innehåller alla värdegrunder för bra mat. Det här känns som bland det viktigaste jag gjort, sa entreprenören Åslund.

Krögaren Sune Markmann från Grimsnäs herrgård i Skruv talade om vikten av få till ett bättre samarbete mellan producenter/tillverkare och användare.

Samlingsnamnet Bonden & Kocken är varurmärket för lokala producenter av livsmedel.

På kickoffen fick 30 utställare, politiker, mathantverkare samt maytintresserade Växjöbor.en försmak av Mat 2014.

Var: Växjö Konserthus.

När: Torsdagens kväll.

Så många kom: Inledningsvis något 100-tal.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons