Straffläggning avgjorde när Växjö Lakers vann

Växjö Lakers har haft svårt för Luleå. Det hade man även i denna matchen. Det skulle dröja till den tredje perioden innan det blev något mål. Det stod dock 1–1 efter ordinarie tid och det krävdes straffar för att Lakers äntligen skulle besegra Luleå.
Växjö • Publicerad 18 januari 2018

Den första perioden var chansfattig. Luleå backade hemåt och Växjö Lakers fick aldrig riktigt upp tempot. Det farligaste läget i den första perioden var när Eric Martinsson styrde pucken farligt mot eget mål. Viktor Fasth kunde dock rädda. Växjö fick upp tempot lite när Luleås Joonas Jalvanti blev utvisad för roughing. Elias Pettersson skapade ett par farliga lägen och hade ett skott tätt utanför.

I inledningen av den andra perioden så började Lakers trycka på och fick upp tempot. Luleå stod emot och även den andra perioden blev chansfattig. Det blev spel fyra mot fyra när Isac Lundeström och Linus Fröberg fick två minuters utvisning var efter roughing men även där var det ont om målchanser.

Den tredje perioden var betydligt mer fartfull. Hemmalaget tog ledningen genom Andrew Calof som placerade in ett skott bakom Filip Gustavsson i Luleåmålet. Assist gjorde Brendan Shinnimin. Lakers drog på sig en utvisning som sedan Luleås Johan Harju skulle utnyttja och satte kvitteringen till 1–1. Resten av perioden var lik de föregående och händelselös.

Efter en händelselös sudden så skulle straffar avgöra vilket av lagen som fick med sig extra poängen. Där var det Växjö Lakers som kom ut på topp efter straffmål av Andrew Calof och Janne Pesonen. Einar Emanuelsson satte en straff för Luleå men sedan höll Viktor Fasth tätt.