89-årig kvinna väckt av tjuvar i rummet

Alvesta Artikeln publicerades

När den 89-åriga kvinnan vaknade hade hon tjuvar i rummet.

De flydde ut ur huset när hon frågade vad de gjorde där.

Fyra misstänkta, två av dem 16 år, sitter nu anhållna.

– Det är framför allt obehagligt att ha främmande personer i huset och som har varit nära när man har sovit. Men hon bor kvar. Hon är en stentuff tant som alltid klarat sig själv och hon handlade väldigt snabbt och kastade sig på telefonen innan de gjorde något annat. De kan bara ha varit här i max två minuter. Det gick väldigt snabbt, säger kvinnans barnbarn som också sov i huset i natt med sin partner.

De sov i ett rum på övervåningen i huset som ligger på Ekebogatan i Alvesta och hörde aldrig av inbrottstjuvarna. Det var den 89-åriga kvinnan som vaknade av att de var inne i hennes sovrum under natten till söndagen, berättar barnbarnet.

– De var vid hennes säng. Det var kanske två i huset men sedan var det fler utanför.

Hur mår ni efter det här?

– Så där. Man är ju rädd om henne. Hon har bott 70 år i huset och det har aldrig hänt något. Sedan var vi här en natt och det känns ändå bra att vi är här. Men det ju ändå väldigt hemskt att det händer, säger barnbarnet.

Hur gör ni nu?

– Vi har familj i närheten så de kommer hit och är med henne. Vi åker i dag.

Inbrottstjuvarna fick med sig värdesaker som tillhör kvinnan och de stal även en telefon, kontanter och kollektivtrafikkort som gäller i Göteborg.

En väska som tillhör barnbarnet hittades i samband med att polisen spårade inbrottstjuvarna.

Larmet kom in till polisen vid 02-tiden natten mot söndagen och fyra misstänkta personer greps senare under natten av polisens hundpatruller.

Enligt polisen är en av dem 26 år, en är 17 år och två är 16 år. Tre av dem hade stöldgods på sig när de greps men samtliga förnekar brott, enligt polisens utredare.

De förhördes under söndagen och anhölls senare av åklagaren misstänkte för grov stöld. De är bosatta på olika håll i landet och det var under söndagseftermiddagen fortfarande oklart hur de tagit sig till Alvesta och om de har någon koppling till Alvesta.

Polisen utreder också om de anhållna kan kopplas till andra inbrott.