Misshandel på ungdomsboende

Alvesta Artikeln publicerades
Ett kommunalt ungdomsbonde har anmälts enligt lex Sarah efter en misstänkt misshandel. Händelsen har även anmälts till polisen.
Ett kommunalt ungdomsbonde har anmälts enligt lex Sarah efter en misstänkt misshandel. Händelsen har även anmälts till polisen.

En pojke på ett ungdomsboende i Alvesta kommun skojade om att han ätit fläskkött. Efter det blev inget sig likt.

En pojke på ungdomsboendet ska vid ett tillfälle i matsalen ha pratat med personalen om mat och smaker i olika kulturer. Då skojade han om att han har ätit fläskkött, vilket han tyckte om.

Andra ungdomar i matsalen reagerade, började prata och pekade mot honom, men inget särskilt ska ha inträffat under den dagen.

Personalen tog det inte på allvar, då situationen uppfattades som skoj för stunden.

Det är efter den dagen som de flesta av ungdomarna på boendet ska ha betett sig illa mot pojken ifråga. Flera ungdomar ska ha slagit honom och varit mycket otrevliga.

Det har gått så långt så att pojken har stängt in sig på sitt rum, tagit bussen till kompisar på en annan ort tidigt om morgonarna, där han tillbringar sina helger. På boendet känner han sig inte trygg längre.

Enligt uppgiftslämnaren ska situationen med tiden ha förvärrats. Numera går pojken inte ut från sitt rum om inte personalen är med, eftersom det finns risk att andra ungdomar slår honom.

Personalen ska ha pratat med de andra ungdomarna om situationen, men ingen vill erkänna att det finns problem.

Misshandeln har polisanmälts och det har gjorts en rapport enligt lex Sarah.