Slagsmål med vapen utanför skola

Alvesta Artikeln publicerades

Två män i 20-årsåldern började tidigare i veckan att slåss utanför Allbo lärcenter där den ena ska ha dragit ett stickvapen. Nu har båda männen anmält varandra för misshandel.

Det var i tisdags som de två männen ska ha träffats och då startat någon diskussion.

– De har haft en kontrovers sedan tidigare och skulle prata om detta. Då förflyttade de sig från skolan till ett intilliggande fabriksområde och där blev det sedan slagsmål, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson i Kronoberg.

Ett första slagsmål mellan de båda ska snabbt ha avstyrts då en person ur allmänheten klev emellan, men strax därefter började de slåss igen.

– Den ene av männen har då anmält att han blir misshandlad med slag. Den andra mannen ska också ha haft tillgång till ett stickvapen som han utdelat slag med, som inte tog.

Incidenten har föranlett ett flertal anmälningar, dels då det handlade om två slagsmål och dels då de båda männen anmält varandra. Minst en av männen fick uppsöka vårdcentral med blåmärken och en sårskada efter händelsen.

– Det enklaste sättet att summera det hela är att säga att det finns anmälningar och en motanmälan för misshandel, olaga hot och försök till grov misshandel.

Trots uppgifter om ett stickvapen har något sådant inte beslagtagits av polisen.

– Nu får vi helt enkelt prata med vittnen så vi noggrannare kan reda ut vad som har hänt, säger Robert Loeffel.