Bittert slut för Tingsryd

Tingsryd hade en hemsk avslutning på matchen mot Almtuna i Uppsala. Först åkte laget på en 3–3-kvittering efter en tveksam utvisning och sedan avgjorde Almtuna i förlängningen efter 38 sekunder.
Uppsala • Publicerad 31 januari 2018

När lagen mötts under säsongen har det blivit idel bortasegrar. Tingsryd åkte ut till spel med minnen av en skön 4-1-seger senast i Gränbyhallen.

Tingsryd fick ett tidigt powerplay, men var aldrig i närheten av något tryck mot Almtunas mål.

William Romfors skapade den första Tingsrydschansen, men efter 8.17 slog Almtunas superkedja till. Den med Oscar Milton, Victor Rollin-Carlsson och Viktor Hertzberg.

Viktor Hertzberg passade genialt fram till målskytten Oscar Milton. Därmed hade Hertzberg gjort sin 23:e poäng på lika många matcher. Det skulle senare bli ytterligare en.

Det var Taif som hade lägena i slutet av perioden genom Mikael Frycklund och Kim Tallberg.

Almtunas Per Svensson åkte på tio minuter för tackling mot huvudet på Mathieu Tousignant, men Taif kunde inte utnyttja detta.

Istället exploderade Taif i andra redan efter halvminuten. Mats Fröshaug fick bra träff från kanten och pucken satt snyggt bakom Almtunas målvakt Arvid Ljung.

Emil Forslund, rapp i skridskoåkningen, gav Taif ledningen sedan han fått pucken via en skridsko och i röran förpassat den i mål. Måns Hermansson hade ett friläge strax efter.

När Almtuna fick ett powerplay efter tolv minuter var det kvitterat. Masi Marjamäki gjorde sitt första mål i Almtunadressen.

4.09 i tredje perioden gav Kim Tallberg Tingsryd ledningen och det såg ut att bli avgörande.

Med 1.57 kvar åkte Axel Levander i Taif på en högst tveksam utvisning för hög klubba.

Med sex mot fyra kunde Almtunas JVM-back Gustav Lindström med ett backskott göra 3–3.

38 sekunder in i förlängningen kunde Viktor Hertzberg i en situation tre mot en skjuta segermålet.