Skjutvapen hittat i påsktrafiken på E4:an

Inblick Artikeln publicerades

Påsktrafiken var intensiv på E4:an genom Småland under annandagen. Vid lunchtid inträffade ett lastbilshaveri, en bilbrand och ett bilstopp vid Ljungby. Under eftermiddagen hittades ett skjutvapen i bil som stoppats av polisen.

Vid 13-tiden på annandag påsk, en av påskhelgens stora trafikdagar, rapporterades det om flera störningar på E4:an genom länet.

I norrgående körfält mellan Kånna och Ljungby började en personbil att brinna. – Någonting i motorn hade gått sönder och det hade startat en mindre brand men föraren och passagerarna hade kunnat släcka själva innan vi kom på plats. Däremot hade det läckt ut en del olja, säger Örjan Svensson, styrkeledare för räddningstjänsten i Ljungby.

Ett körfält var tillfälligt avstängt men trafiken stod aldrig stilla.

Bara någon kilometer norr om den brinnande bilen fick en personbil problem med kopplingen och man tvingades lämna bilen som bärgades.

Längre norrut, mellan Ljungby och Lagan i södergående körfält, drabbades en lastbil av ett haveri och fick bärgas från platsen. Inte heller detta orsakade någon total avstängning av vägen.

Påsktrafiken lär vara fortsatt hektisk även under kvällen. Enligt Jönköpingsposten har polisen valt att stå utplacerade med trafikpatruller för att lugna tempot.

– Den typen av insatser kan ge en lugnande effekt på trafiken och i mån av tid kan vi absolut synas på fler platser i området under måndagen, säger Björn Öberg, presstalesperson för polisen Region Öst till tidningen.

En bil med bekymmer i utkanten av Mjölby orsakade långa köer och en kökrock inträffade senare i samband med detta.

Utanför Värnamo stoppades en kvinna i 25-årsåldern under eftermiddagen och hon misstänks för drograttfylleri efter att ha fått följa med för provtagning.

I bilen hittade polisen också vad man misstänker är narkotika och ett föremål man betecknar som ett misstänkt skjutvapen enligt Jönköpingsposten.