Kronoberg

Polisen finkammar området kring fyndplatsen

Kronoberg Artikeln publicerades

Dörrknackning, förhör, bearbetning av uppgifter, hundsök vid fyndplatsen och en målad husbil på plats för att fånga upp vittnesuppgifter.
Men det finns ännu ingen misstänkt i den pågående mordutredningen i Ljungby.

– Det är mycket otäckt, säger mamman till en nioårig pojke som bor i samma hyreshus som den drabbade familjen.
Under tisdagen ställde polisen upp en målad husbil i bostadsområdet på Donationsgatan, ett mobilt poliskontor, för att samla in vittnesuppgifter och organisera dörrknackning.
– Vi har fortfarande gott hopp om att det ska finnas människor som har bra uppgifter att komma med, säger Anna Witzell som dirigerar dörrknackningen från husbilen.
15 poliser var under tisdagen på plats i Ljungby för att samla in uppgifter.
– Vi kommer att prata med alla som uppehåller sig här i området, säger Anna Witzell.
Samtidigt finkammades området runt fyndplatsen i jakten på nya fynd och spår. Även sopcontainrar har sökts igenom.
Den fyraårige pojken hittades död i en skogsdunge vid tiotiden på söndagskvällen. Han hade tidigare på eftermiddagen lekt med sina syskon och andra barn på en lekplats i bostadsområdet och sedan rört sig i riktning mot skogsområdet, enligt vittnesuppgifter.
– Nu jobbar vi brett med det material vi har. Vi har inte låst oss vid någon inriktning, säger informationschefen Robert Loeffel på Kronobergspolisen.
Efter ett preliminärt besked från rättsläkaren i Lund inleddes en mordutredning under måndagen. Ett 30-tal poliser jobbar med utredningen.
– För vår del handlar det om ett spaningsmord, då är det alltid mycket som ska värderas. Det återstår ett omfattande utredningsarbete, säger Robert Loeffel.