SD-politiker dömd för rattfyllor

Lessebo Artikeln publicerades

Thomas Frisk, 54, har upprepade gånger dömts för olovlig körning och för att ha satt sig bakom ratten när han varit drogpåverkad. Nu vill han vara med och styra Lessebo kommun.
– Jag känner att jag representerar en viss del av folket, säger han.

Thomas Frisk intog i måndags en av Sverige­demokraternas fem stolar i kommunfullmäktige i Lessebo.
- Det var första gången jag var på ett fullmäktige.
Han säger att hans ­parti känner till hans bakgrund och att partikollegorna bedömt honom som lämplig att ha uppdraget att representera partiet i Lessebo.
- Jag har gjort klart det för partiet. Jag har det i bagaget. Jag har varit ärlig och sagt att det är så det är.
Thomas Frisk har ett flertal gånger dömts för att ha kört bil drogpåverkad, för olovlig körning och för narkotikabrott.
Den senaste domen är daterad den 14 ­januari 2014. Då dömdes han av Växjö tingsrätt till en månads fängelse efter att ha kört bil med amfetamin i kroppen på Stationsgatan i Lessebo. Han saknade körkort och dömdes därför både för rattfylleri, olovlig körning och även för narkotikabrott.
– Jag var bostadslös och skulle flytta in i en lägenhet i Kosta. Jag hade ingen som kunde hjälpa mig så jag gick och lånade en bil. Jag kom 200 meter sedan tog de mig. Om det inte hade varit så att jag ­skulle flytta in så hade jag inte satt mig bakom ratten, säger han.
Thomas Frisk har i?dag en praktikplats och arbetstränar på Kosta Folkets hus och säger att han lämnat drogerna bakom sig, att det är ett avslutat kapitel.
- Jag strulade till det i samband med skilsmässan. Det blev så bara. Nu är jag trygg här. Jag har lagt det där bakom mig. Jag håller på att resa mig så att säga. Jag har sagt att jag tar det i små steg. Jag tror inte att jag är guds bästa barn efter en månad, liksom.
Han säger att han själv kontaktade partiet via mejl före valet och erbjöd sig att ta en av stolarna i fullmäktige om det behövdes.
- Jag har följt med i politiken ganska många år. Jag börjar få nog nu. Jag säger inte att det är invandrarnas fel men vi måste göra något åt politiken.
Enligt valmyndigheten fick Thomas Frisk tre personröster i valet i september.
- Det känns som de tror på mig i alla fall. De är beredda att ge mig det här. Sköter man sig inte så åker man.