Inbrottstjuv bröt sig in i verkstad – och somnade

Lessebo Artikeln publicerades

Mannen bröt sig in i en verkstad - och somnade. När polisen grep honom hade han samlat på sig grejer till ett värde av 100 000 kronor.

En man i 40-års åldern, hemmahörande i Lessebo kommun döms av Kalmar tingsrätt till fyra månaders fängelse. Han döms för försök till stöld, två fall av brott mot knivlagen, rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning.

Det var under sommaren och hösten i år som mannen genomförde samtliga brott.

En gårdsägare väcktes tidigt en morgon av en granne tidigt som hade sett en bil på vägen. Grannen hade också träffat på en kvinna vid samma väg som hade uttryckt en varning till grannen. Grannen uppmanade då gårdsägaren att kontrollera sina uthus. Ägaren gick ut och upptäckte att dörrarna till ett av uthusen var helt öppna och att det rann vatten från en slang. Lite senare såg han att en ficklampa lyste inne verkstaden och larmade polisen. Polisen gick då in och påträffade en sovande inbrottstjuv.

Inne i verkstaden hade tändningslåset på ett motorfordon brutits sönder och en låda hade lastats med en motorsåg, högtalare, en slagborrmaskin och andra saker till ett totalt värde av 100 000 kronor. Den misstänkte mannen menar dock att han inte hade tänkt stjäla någonting, utan att han bara sökte värme i verkstaden. Han uppger i förhör att om han ville stjäla hade han "tömt stället". Mannen förekommer 23 gånger i belastningsregistret och har tidigare dömts för stöld. Han har förvarats i häktet sedan gripandet.