Vi vill lyfta lokalfotbollen

Moderator Artikeln publicerades

Om mindre än två veckor är det dags för Smålandspostens två lag, bestående av stjärnor från de lokala fotbollsklubbarna, att möta Växjö DFF och Öster.

Vid fotbollsfesten kommer vi att fortsätta stort fokus på den lokala fotbollen i länet. Som jag tidigare skrivit var 2014 ett riktigt jobbigt år. Förmodligen är det väldigt länge sedan som Kronobergsfotbollen var så dålig som den är nu. Det vill vi på Smålandsposten vara med att försöka förändra.
Vår sändning den 11 februari kommer att inledas med en studio. Där kommer jag och lokala fotbollsprofiler att diskutera varför den lokala fotbollen är så dålig för tillfället. Har du några tankar kring orsaker och möjliga lösningar? Hör av dig till oss på sporten.
I går var nästan alla våra stora vintersportlag i gång samtidigt. Vi snackade upp superkvällen i hockeymagasinet Powerplay på smp.se. Ett par tillfällen denna säsong pratar vi även lite innebandy i sändningarna och gårdagens program var ett sådant. Se sändningen igen på smp.se. Ni möter bland annat Växjö Lakers tränare Sam Hallam och Växjö Vipers stekheta löfte Valdemar Ahlroth.
???
Som Johan Persson skrev här tidigare i veckan kommer lobbyn snart att byta namn till opinion. Dagens debattartikel är skriven av Thomas Hammarström, region­chef för Sveriges Åkeriföretag Småland/Öland. Han menar att hans medlemmar riskerar livet för sitt jobb när de kör på de vinterhala vägarna.
”Vi har i år en mycket dålig vinterväghållning, så dålig att det skapas kaos på våra vägar”, skriver han.
Hur ser vägarna ut i din närhet? Känner du igen det som Thomas Hammarström beskriver? Hör av dig till lobbyn och berätta.
Moderator · lobbyn
Daniel Rydström är debattredaktör
på Smålandsposten och samtalar här med läsare.