Annons
Nyheter

30 vargar kan skjutas i Norge i vinter

Det blir ingen vargjakt i Sverige i vinter. Naturvårdsverket har satt stopp och pekar på att den svenska vargstammen har blivit för liten. Men i Norge planerar man att skjuta upp emot 30 vargar, skriver P4 Värmland.
Vargjakt • Publicerad 25 juni 2018

Politiker som sitter i rovviltsnämnderna i Hedmark, Akershus och Östfold i Norge har i veckan föreslagit att totalt 30 vargar ska skjutas under Norges licensjakt i vinter. Politikerna i rovviltsnämnden föreslår även att man skjuter bort tre hela revir: Slettås- Hoböl- och Mangenreviren nära gränsen till Värmland, med sammanlagt omkring 18 vargar.

Men frågan är därmed inte avgjord. Innan det slutgiltiga beslutet fattas av Norges miljödepartement under hösten tror kännare att många röster kommer att höjas för att stoppa licensjakten på varg även i Norge.

TT

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons