Annons
Nyheter

Älgemalm vill förbjuda islam i Sverige

- Islam är en odemokratisk religion. Därför måste den förbjudas i Sverige.
Det krävde sverigedemokraternas ledande namn i Växjö, Samuel Älgemalm, vid partiets riksårsmöte i Karlskrona i helgen.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2007
Samuel Älgemalm. Arkivfoto
Samuel Älgemalm. ArkivfotoFoto: 

Älgemalm, som före sin konvertering från islam till kristendom för fyra år sedan hette Mohammad Ebrahim Garachorloo och härstammar från Iran, fick kraftiga applåder av ombuden vid riksårsmöte när han kritiserade islam och muslimer och påkallade ett förbud mot islam.

Religionsfrihet Men partistyrelsen och ledningen kunde inte ge honom rätt utan tvingades försvara den svenska religionsfriheten, som är grundlagsfäst.

Annons

- Islam är odemokratisk! hävdar Älgemalm, när Smålandsposten ber honom motivera sitt krav på förbud. Jag har islams-ka skrifter och böcker som bevisar det.

Han menar dessutom att muslimer inte respekterar svensk tradition, och därför behöver inte Sverige respektera deras. Därför bör man förbjuda islam här.

Älgemalm gjorde sitt inlägg under den korta debatten om sverigedemokraternas nya

program mot invandring. Han ville komplettera programmet med förbudet mot islam.

Förbud Ombuden hörsammade dock partistyrelseledamotens, Mattias Karlssons, uppmaning till besinning på grund av religionsfriheten. I övrigt klubbades programmet.

Det förespråkar bland annat förbud mot bidrag för religiösa friskolor som inte är kristna eller judiska, förbud mot reli-giösa byggnader (moskéer) som strider mot "svensk byggnadstradition", inskränkning av rätten att bära slöja samt införande av medborgarskapstest och en begränsning av anhöriginvandring.

Robert Owen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons