Älgemalm vill förbjuda islam i Sverige

Nyheter Artikeln publicerades

- Islam är en odemokratisk religion. Därför måste den förbjudas i Sverige.
Det krävde sverigedemokraternas ledande namn i Växjö, Samuel Älgemalm, vid partiets riksårsmöte i Karlskrona i helgen.

Älgemalm, som före sin konvertering från islam till kristendom för fyra år sedan hette Mohammad Ebrahim Garachorloo och härstammar från Iran, fick kraftiga applåder av ombuden vid riksårsmöte när han kritiserade islam och muslimer och påkallade ett förbud mot islam.

Religionsfrihet
Men partistyrelsen och ledningen kunde inte ge honom rätt utan tvingades försvara den svenska religionsfriheten, som är grundlagsfäst.
- Islam är odemokratisk! hävdar Älgemalm, när Smålandsposten ber honom motivera sitt krav på förbud. Jag har islams-ka skrifter och böcker som bevisar det.
Han menar dessutom att muslimer inte respekterar svensk tradition, och därför behöver inte Sverige respektera deras. Därför bör man förbjuda islam här.
Älgemalm gjorde sitt inlägg under den korta debatten om sverigedemokraternas nya
program mot invandring. Han ville komplettera programmet med förbudet mot islam.

Förbud
Ombuden hörsammade dock partistyrelseledamotens, Mattias Karlssons, uppmaning till besinning på grund av religionsfriheten. I övrigt klubbades programmet.
Det förespråkar bland annat förbud mot bidrag för religiösa friskolor som inte är kristna eller judiska, förbud mot reli-giösa byggnader (moskéer) som strider mot "svensk byggnadstradition", inskränkning av rätten att bära slöja samt införande av medborgarskapstest och en begränsning av anhöriginvandring.