Annons
Nyheter
Den kraftiga branden i en industrilokal i Kalmar är under kontroll, och uppmaningen till allmänheten att hålla sig inomhus har hävts.
Kalmar • Publicerad 23 april 2018 • Uppdaterad 24 april 2018

Branden i byggnaden pågår fortfarande nu på morgonen, men är under kontroll, meddelar Kalmar kommun på sin hemsida.

Ett mindre område kring byggnaden är fortfarande avspärrat, men förhoppningen är att avspärrningen ska kunna minska ytterligare under morgonen.

Annons

Alla som arbetar eller går i skolan utanför det avspärrade området kan utan problem gå dit, enligt kommunen.

I går uppmanades boende att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation på grund av att giftig rök från fyra sorters kemikalier hade spridit sig över staden. Bland annat hade klorvätesyra, som är giftig vid inandning, fattat eld.

Flera närliggande hus evakuerades under måndagen.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats i branden, men en del brandmän har kontrollerats av vårdpersonal efter att ha arbetat med släckningsarbetet.

Larmet om branden kom klockan 16.11 på måndagen. Polisen klassade situationen som en särskild händelse och gick upp i stabsläge.

Runt 30 poliser och ett stort antal brandmän från Kalmar, Rockneby, Färjestaden, Mörbylånga och Nybro har arbetat med händelsen.

Foto: Läsarbild

Så här såg det ut från parkeringen vid Ica Maxi på måndagseftermiddagen.
Så här såg det ut från parkeringen vid Ica Maxi på måndagseftermiddagen.Foto: Privat

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.

Anton LernstålSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons