Annons
Nyheter

Döms för att ha gjutit in kvinna i cement

En man och en kvinna i 30-årsåldern döms för brott i fallet med en ung kvinna som hittades död ingjuten i betong i Upplands Väsby norr om Stockholm.
Upplands Väsby • Publicerad 16 mars 2018

Mannen döms av Attunda tingsrätt till fängelse i ett år och sex månader för brott mot griftefriden och kvinnan till fängelse i ett år och två månader för medhjälp till detsamma.

Den 29-åriga kvinnans kropp hittades dold i betongblocket i ett skogsparti utmed E4:an för två år sedan. Hon hade då varit försvunnen i tre månader.

Annons

Tingsrätten skriver att de båda åtalade dagarna efter det att kvinnan försvann köpt stora mängder cement. Ett flertal föremål som hittats hos dem har kunnat kopplas till den betong där kvinnan hittats ingjuten. Enligt tingsrätten har de inte lämnat några rimliga förklaringar till något av detta.

Mannen misstänktes inledningsvis för mord. Men bevisen räckte inte och åklagaren valde i stället att åtala för brott mot griftefriden.

Det tidigare paret har nekat till brott.

KB/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons