Annons
Nyheter

EU:s bud: 62 000 kronor per migrant

Publicerad 24 juli 2018
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

En summa på 62 000 kronor (6 000 euro) per asylsökande. Det är EU-kommissionens bud till medlemsländer som tar emot migranter som tagit sig till unionen. Kommissionens förslag innehåller också ekonomisk hjälp till de EU-länder som vill inrätta "kontrollerade centrum" för mottagning av asylsökande.

Förslagen följer på uppgörelsen på EU-toppmötet i slutet av juni. Där kom EU-ledarna överens om att utreda inrättande av "landsättningsplattformar" utanför EU och asylcentrum i EU-länder. Men detaljerna är fortsatt olösta.

"Vi behöver nu mer än någon gång tidigare en gemensam europeisk lösning på migrationsfrågan. Vi är redo att stötta medlemsländer och tredje land i bättre samarbete kring landsättning av dem som räddas till havs. Men för att detta ska fungera på en gång måste vi stå enade – inte bara nu utan även på lång sikt", säger EU:s migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos i uttalandet från kommissionen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons