Annons
Nyheter

Fräck taveltjuv gripen i Ryssland

Ryssland (TT-AFP) • Publicerad 28 januari 2019
Polisen på plats på Tretjakovgalleriet i Moskva efter den fräcka tavelstölden.
Polisen på plats på Tretjakovgalleriet i Moskva efter den fräcka tavelstölden.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Polisen i Ryssland har gripit en man misstänkt för att ha stulit en tavla målad av en känd 1800-talskonstnär. Stölden skedde mitt på dagen på Tretjakovgalleriet, ett av Moskvas mest välbesökta konstmuseer.

Bilder visar hur en man på söndagseftermiddagen lugnt plockar ner tavlan av den rysk-grekiske landskapsmålaren Arkhip Kuindzhi från väggen och bär iväg den genom ett rum fullt av museibesökare.

Annons

Enligt det ryska inrikesdepartementet har en 31-årig man gripits i en by utanför Moskva. Han har sagt till polisen att han gömde tavlan på en byggarbetsplats, där den senare hämtades.

Det är andra gången inom loppet av ett drygt halvår som det statliga museet råkat illa ut. I maj attackerade en besökare en målning av Ilja Repin med en metallstång och skadade verket på flera ställen.

Museet meddelar att man nu skärpt säkerheten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons