Annons
Nyheter

Greps för narkotikabrott efter husrannsakan

Tre män anhölls under natten efter att narkotikaklassade tabletter hittats i en bostad i Alvesta. En har nu släppts eftersom han inte kunde kopplas till lägenheten.
Alvesta • Publicerad 22 september 2017

Det var vid 21-tiden på torsdagskvällen som de tre männen stoppades i en bil i Växjö.

– Där hittade man ett mindre antal tabletter. Sedan gjorde man en husrannsakan i en bostad i Alvesta där man hittade en större mängd tabletter, säger Anna-Karin Davidsson, inre befäl vid polisen i Växjö.

Annons

Männen anhölls senare och misstänks haft för avsikt att sälja narkotikan vidare.

En av dem släpptes direkt under fredagsmorgonen sedan polisen gjort fortsatta kontroller. Han kunde inte knytas till lägenheten där den narkotikaklassade medicinen hittades.

– 870 tabletter har ett straffvärde på 3-4 månaders fängelse. Nu har inte de här varit iväg på analys än men vi har gått igenom dem och även om inte alla är förpackade känner vi oss ganska säkra på att det rör sig om tramadol, säger jourhavande förundersökningsledare Ulf Wilson.

Medicinen är eftertraktad i missbrukarled enligt honom och svårt beroendeframkallande.

– En av de misstänkta förnekar brott och hävdar att de här var för personligt bruk, att han inte kan leva utan dom.

Per LidholmSkicka e-post
Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons