Annons
Nyheter

Häktningsförhandlingar fick flyttas - fyra män häktade

Fyra män har häktats på sannolika skäl misstänkta för mordförsök i Värnamo. Häktningsförhandlingarna mot dem fick flyttas efter att tingsrättens personal upptäckt en obehörig man i lokalerna.
Värnamo • Publicerad 13 januari 2019
Häktningsförhandlingarna mot fyra män som misstänks för mordförsök fick flyttas efter att personalen upptäckt en obehörig man i lokalerna. Arkivbild.
Häktningsförhandlingarna mot fyra män som misstänks för mordförsök fick flyttas efter att personalen upptäckt en obehörig man i lokalerna. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Söndagens häktningsförhandlingar skulle ha hållits i Jönköpings tingsrätt men fick flyttas till hovrätten efter att personalen påträffat en obehörig man inne i tingsrättens lokaler.

Tingsrättens personal avvisade mannen. Hur han lyckades ta sig in eller varför han var där är oklart, domstolens lokaler är normalt inte tillgängliga för allmänheten på söndagar. Polis genomsökte lokalerna med hjälp av hundpatrull och nationella bombskyddet, men hittade inga misstänkta föremål.

Annons

-Ärendet i Värnamo har varit stökigt, därför hade vi ett högre säkerhetsläge och valde att ta det säkra för det osäkra, säger Tommy Thorngren, presstalesperson vid polisen.

Det var tidigare i veckan som någon sköt mot en bil i Värnamo. I bilen befann sig flera personer. Inga personer skadades i dådet.

Efter skottlossningen greps fem personer när polisen stoppade tre bilar i Reftele och Smålandsstenar. I samband med polisjakten sköt polisen mot en av bilarna.

Nu har fyra av de misstänkta häktats, meddelar Åklagarmyndighetens presstjänst till TT. Den femte som greps begärdes inte häktad utan försattes på fri fot.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons