Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronobergs län

En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för misshandel efter att ha hamnat i bråk med en man som börjat tjafsa med hans flickvän utanför Stadshotellet i Växjö.

Annons

– Hon blev kallad ett par glåpord och då kliver pojkvännen in och delar ut ett par smällar som träffar ganska ordentligt. Offret blödde rätt rejält faktiskt, säger Samir Cehic, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Händelsen inträffade strax efter klockan två på natten. Den misstänkte kommer att förhöras när han har nyktrat till.

Sverige

En man har blivit överfallen av flera gärningsmän och nedtvingad i en källare med ögonbindel. Där blev han misshandlad och rånad, skriver Kristianstadsbladet.

– Offret ska ha haft någon form av relation till gärningsmännen sedan tidigare, säger Henrik Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Händelsen rubriceras som rån och olaga tvång och inträffade i Hässleholm sent på lördagskvällen. Ingen har gripits. (TT)

Ett storbråk bröt under natten ut på ett flyktingboende i Sunne.

– Det var uppskattningsvis 30–50 personer inblandade i bråket till slut, och en del knuffar och liknande delades ut. En del har fått några blessyrer men det är inga allvarliga skador, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen, till NWT.

En gravid kvinna som fått ta emot en knuff kördes till sjukhus.

– Men det var nog mest för att säkerställa att allt är väl med barnet, säger Sjöström.

Annons

Flera anmälningar om misshandel har upprättats. Ingen har gripits. Det är inte helt klart vad bråket handlade om. (TT)

Flera personer larmade under sen kväll om ett stort bråk med ett 20-tal inblandade i Lövgärdet i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.

– Det var ett gäng killar som har gett sig på två tjejer av en anledning vi inte vet. Men det var inga allvarliga skador, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst, till TT.

Ambulans har inte behövts. Ingen misstänkt har gripits efter händelsen vid 22-tiden, som utreds som misshandel. (TT)

Världen

Dödstalet fortsätter att stiga efter skogsbränderna i norra Kalifornien, de värsta i den amerikanska delstatens historia. 40 personer har nu bekräftats omkomna.

Myndigheterna utreder dessutom 300 personer som har anmälts saknade. Många har anmälts saknade av vänner eller släktingar långt borta som inte har fått tag på dem ännu. Det kan röra sig om missförstånd.

Svårt drabbat är Sonoma där 22 personer hittats döda.

Omkring 100 000 personer är i nuläget evakuerade, ett hundratal av dem evakuerades under lördagen.

Bränderna bröt ut i söndags, de flesta i områden berömda för sin vinproduktion. Cirka 10 000 brandmän bekämpar elden. (TT)

Annons

Dödstalet stiger efter ovädret i norra och centrala Vietnam. 68 människor har nu bekräftats omkomna, och 32 har skadats. Ytterligare 34 personer saknas.

Ovädret med kraftiga regn beskrivs som det värsta på åratal. Tiotusentals byggnader har skadats eller begravits. Stora skördar har ödelagts. Över 230 000 djur har dödats i vattenmassorna.

Vietnam är på grund av sin långa kust känsligt för oväder och översvämningar. Ett nytt oväder väntas inom kort. (TT)

Fredrik TanoSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons