Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett urval av nattens rubriker – lokalt och i omvärlden.

Kronoberg

Natten har varit lugn och stilla i Kronoberg, uppger polisen.

 

Kalmar län

Tidigt på morgonen stoppades en manlig bilförare på E 22, strax norr om Kalmar. I samband med polisens rutinkontroll blåste mannen positivt för rattfylleri.

I övrigt rapporterar polisen om en händelselös natt i länet.

 

Sverige

Strax före midnatt greps en man misstänkt för torsdagens skjutning i Eskilstuna. Han anhölls senare under natten, misstänkt för grov misshandel.

Polisen i Eskilstuna gjorde under natten flera tillslag, skriver Eskilstuna-Kuriren.

– Jag kan inte kommentera något i det här ärendet, säger Anette Wilhelmsson, vakthavande befäl vid Södermanlandspolisen, till TT.

Det var vid 19-tiden på torsdagen som en man i 40-årsåldern sköts i underkroppen i en lägenhet i området Nyfors. Mälarsjukhuset i Eskilstuna uppger via en kommuniké att en skottskadad man vårdas där. Enligt akuten ska mannen vara svårt skadad. (TT)

En 17-årig elev vid en skola i Tierp har åtalats för olaga hot, skriver Arbetarbladet. I mars skickade eleven ett bombhot till alla elever och personal via mejl. Skolan utrymdes tio minuter senare och hölls stängd resten av dagen.

Pojken erkände direkt att han skickat mejlet där det i ämnesraden bland annat stod "bomba skolan!", och förklarade att det var ett skämt.

I förhör berättar han och vännerna som var med honom vid tillfället att mejlet skrevs på svenska, för att sedan översättas till arabiska. (TT)

 

Världen

Fyra milismän har dödats och fem soldater har skadats vid en attack i norra Burkina Faso, uppger en militärkälla för AFP.

Soldaterna attackerades i ett bakhåll nära gränsen till Mali. Strider uppges ha pågått i flera timmar.

Det finns ännu ingen identitet på de män som skjutits ihjäl. Omkring 80 attacker av jihadister har sedan 2015 inträffat i norra Burkina Faso, på gränsen till Mali och Niger, och 133 människor har dödats, enligt myndigheterna. (TT)

Los Angeles distriktsåklagare Jackie Lacey sätter samman en särskild grupp medarbetare som ska arbeta med misstankar om sexuella övergrepp inom nöjesindustrin i Hollywood.

– Jag har utsett en grupp åklagare, erfarna inom ämnet sexuella övergrepp, för att de ska arbeta för ett enhetligt tillvägagångssätt för utredningar och möjliga åtal, säger Lacey.

En flod av anklagelser mot mäktiga män i branschen har kommit fram i ljuset de senaste veckorna under #metoo-uppropet i sociala medier. Det började med att en rad kvinnor gick ut i tidningar och anklagade den mäktiga filmproducenten Harvey Weinstein för övergrepp. (TT)