Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Grovt rattfylleri i Ljungby. Man skadad vid bråk i Oskarshamn.
Publicerad 17 september 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Vid klockan 03.10 på natten till söndagen stoppades en man i 35-årsåldern i Ljungby.

Annons

Blåsresultatet var 0,54 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket motsvarar drygt en promille alkohol i blodet (en promille är gränsen för grovt rattfylleri).

Mannen greps och togs med för ytterligare provtagning. Han ska förhöras under förmiddagen.

Kalmar län

Under natten greps en man som körde moped i Nybro. Det var vid 01-tiden som polis iakttog mannen på Hermanstorpsvägen. Han satt med ett oljefat mellan knäna på mopeden.

Mannen, som är i 45-årsåldern, misstänks ha stulit diesel, men misstänks även för drograttfylleri och narkotikabrott.

Det är oklart var dieseln har stulits.

Vid 02.30-tiden ska det ha blivit bråk mellan flera personer vid Hamngatan i Oskarshamn. Polis åkte till platsen.

En man i 20-årsåldern ska ha blivit skallad. Enligt polis behövde han inte åka med ambulans, utan undersöktes på plats av ambulanspersonal.

Ingen person har gripits.

Och så ryckte räddningstjänsten ut och släckte en brand i en återvinningscontainer i Oskarshamn.

Annons

Larmet kom klockan 01. Det ska ha brunnit kraftigt i containern där det fanns tidningar, uppger räddningstjänsten.

Ingen person skadades i samband med händelsen. Och det ska inte ha varit risk för spridning.

Strax före klockan 07 på söndagsmorgonen kom ett nytt larm om en containerbrand på en annan plats i Oskarshamn.

Sverige

Sju män i Västerås har gripits misstänkta för mordförsök sedan en man blivit attackerad med ett tillhygge i en lägenhet.

– Det har att göra med tillvägagångssättet, och var på kroppen som man har riktat våldet. Utifrån det har man rubricerat det som försök till mord, säger Linnéa Hultberg vid polisens ledningscentral till Aftonbladet.

Mannen i 30-årsåldern blev allvarligt men inte livshotande skadad. (TT)

En person har skottskadats i Malmö. Händelsen har inträffat vid Ramels väg i Rosengård och den skadade har förts till sjukhus.

– Det är oklart skadeläge, men personen ska vara vaken och talbar, säger polisens pressinformatör Åsa Emanuelsson till TT.

Polisen har spärrat av området och söker med hjälp av en vapenhund. En polishelikopter deltar i sökandet efter misstänkta.

Annons

Larmet till polisen kom vid 22.30-tiden. Skjutningen rubriceras som mordförsök. (TT)

En skadad man dök upp på pendeltågsstationen i Bro norr om Stockholm sent på lördagskvällen. Han lämnade blodiga fotspår efter sig på golvet, skriver Expressen.

– Först trodde man att det var en misstänkt skottskada, men sedan när personen kom till sjukhus så visade det sig att det har skett med någon form av stickvapen, säger Carina Andersson, vakthavande befäl hos Stockholmspolisen, till tidningen.

Misshandeln skedde utomhus. Ingen har gripits. (TT)

Ett större hus i Folkets park i Fagersta har eldhärjats. Räddningsledningen varnade under natten boende i området för den kraftiga röken.

Runt 15 brandmän från tre olika stationer bekämpade branden som startade vid 23-tiden.

Huset, där en bilklubb har sina lokaler, var övertänt när räddningstjänsten kom fram. Vid 01-tiden var branden under kontroll, men huset hade brunnit ned helt. (TT)

Världen

För andra dagen i rad är det oroligt i Saint Louis i den amerikanska delstaten Missouri, sedan en polis friats för mord efter en dödsskjutning på en svart man 2011.

33 personer har gripits sedan protesterna inleddes i fredags. 11 poliser har fått lättare skador. Några affärslokaler har vandaliserats, vid sidan av borgmästaren Lyda Krewsons bostad.

Polisen har förstärkt bevakningen i staden. Hundratals människor protesterar på gatorna. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons