Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Lastbilshaveri utanför Markaryd.

Kronoberg

Vid 03.30-tiden på natten till lördagen ska ett lastbilsekipage ha fått haveri väster om Markaryd.

Räddningstjänst åkte till platsen. En dragbil med trailer ska ha gått sönder på något sätt.

Ingen person har skadats, enligt SOS Alarm som vid klockan 04.30 meddelade att räddningstjänsten var färdig på platsen.

Kalmar län

Strax före midnatt mot lördagen skickades polis till Berga i Kalmar där en så kallad minigrävare som misstänktes vara stulen hade setts köras. Polis fann den övergiven på Amerikavägen med en nyckel i låset och med en öppen fönsterruta.

Polis ska ha låst grävaren, tagit med sig nyckeln och upprättat en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel. Men det är på lördagsmorgonen oklart varifrån minigrävaren stulits.

Sverige

En man i 80-årsåldern gav sig ut på en cykeltur på fredagsförmiddagen. När han sent på kvällen inte kommit tillbaka hem till Storvreta strax norr om Uppsala kontaktade sonen polisen.

– Vi ringde mannen flera gånger och han svarade, men han visste inte var han var, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid polisregion Mitt.

Efter att polisen pejlat mobiltelefonen hittades mannen i Lövstabruk – fågelvägen omkring fem mil från hemmet.

– Han hittades vid en lite mindre väg vid midnatt. Han var vid god vigör och behövde ingen vård. Det var tur att hans telefon fungerade, säger Karlsson. (TT)

En person fördes till sjukhus med okända skador efter en lägenhetsbrand i Sundsvall under kvällen, skriver Sundsvalls Tidning.

Vid 23-tiden var räddningstjänsten klara med släckningsarbetet. Övriga boende i huset evakuerades och kunde inte återvända för natten.

Lägenheten där branden startade är totalförstörd. (TT)

Världen

Minst tre personer rapporteras skadade i ett flyganfall i det krigshärjade Jemen.

Den saudiskledda koalitionen i Jemen har i två räder anfallit försvarsdepartementet i Jemens rebellkontrollerade huvudstad Sanaa, uppger vittnen och rebellkontrollerade medier.

Minst tre civila rapporteras vara skadade, sedan även ett bostadsområde träffats enligt invånare som AFP talat med.

– Jag satt hemma och hörde det första anfallet mot försvarsdepartementet. Alla var rädda. Några minuter senare träffade en annan räd min grannes hus, säger Mohammed Aatif. (TT)