Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Ladugårdsbranden i Vislanda under kontroll. Men ny ladugårdsbrand utanför Lammhult.
Publicerad 9 augusti 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

En ladugård började brinna strax söder om Lammhult på natten till torsdagen.

Annons

Larmet om branden vid Ljungsdal kom klockan 02.45.Räddningstjänst från Lammhult är där och arbetar. En tankbil från Växjö är också på plats.

– När vi kom på plats var den helt övertänd, men det var mindre risk för spridning för det var rätt långt ifrån andra byggnader. Vi kan tyvärr inte rädda den, så den kommer att brinna ner, säger Anders Altberg, insatsledare vid Värends räddningstjänst, klockan 04.30.

Det ska inte finnas några djur i byggnaden. Ambulans har varit på plats, men har inte tagit med någon person till sjukhus.

Räddningstjänsten övervakade branden under natten.

I Ljungbyområdet uppstod en till brand efter onsdagskvällens:

På natten till torsdagen ska en personbil ha kolliderat med en älg på riksväg 27 mellan Rydaholm och Alvesta.

Larmet kom strax före klockan 03.30. Vid klockan 03.40 meddelar SOS Alarms händelseinformation att räddningstjänst är på plats medan två ambulanser är på väg dit.

En person har förts till sjukhus med ambulans, uppger räddningstjänsten senare.

– Det är mycket älg på vägarna. Vi höll på att klippa en själva när vi var på väg fram, säger Anders Altberg, insatsledare vid Värends räddningstjänst.

Trafikverket meddelade att det var begränsad framkomlighet på platsen och satte prognosen för arbetet till klockan 05.

Annons

Och även på torsdagsmorgonen kvarstod delar av strömavbrottet i Kronobergs län:

Sverige

En man hittades livlös i arresten på polishuset i Luleå under onsdagen, skriver Aftonbladet. Han dödförklarades efter återupplivningsförsök.

– En förundersökning är inledd och utredning pågår, säger Karl Jigland vid Åklagarmyndighetens presstjänst till tidningen.

Mannen hade varit anhållen sedan i tisdags. Luleåpolisen bekräftar för Aftonbladet att en incident inträffat på arresten, men vill inte kommentera ytterligare. (TT)

Världen

Tyfonen Shanshan har snuddat Japans huvudö, och med brutala vindar öst in regn och höga vågor från sydväst. Men den rör sig nu bort från land, och besparade huvudstaden Tokyo de värsta vindarna, som har uppgått till 50 meter i sekunden.

Samtidigt passerar den ännu starkare orkanen Hector söder om Hawaii.

Men Hector når inte land, så de värsta effekterna väntas begränsas till farliga vågor vid sydliga kuster, meddelar övervakningscentrat CPHC. (TT)

Minst tre dödsoffer har krävts när Israel svarat med flyganfall efter raketer från Gazaremsan.

Annons

Bombningarna har dödat en stridande från Hamas, samt ett litet barn och dennes gravida mamma, uppger islamiströrelsen som styr Gaza.

Under onsdagen slog tiotals raketer från det palestinska området ned i och runt den israeliska staden Sderot. Förutom materiella skador rapporteras också raketerna ha orsakat personskador.

En militär enhet inom Hamas säger sig ligga bakom anfallen.

Sent på kvällen meddelade Israel att stridsflyg satts in mot vad som beskrivs som terroranläggningar i Gazaremsan. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons