Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Internationellt efterlyst kvinna gripen i Kronoberg. Singelolycka med timmerbil utanför Fliseryd.

KRONOBERG

Polisen i Kronoberg har gripit två kvinnor, en av dem är internationellt efterlyst.

– Det finns en europeisk arresteringsorder på henne, säger Magnus Rosholm, inre befäl vid polisen.

Det var vid kontroll av en bil sydväst om Växjö på måndagskvällen som den efterlysta kvinnan kunde gripas. Ytterligare tre personer som befann sig i bilen sprang däremot från platsen. Polisen sökte efter dem i flera timmar innan alla var återfunna och en av dem greps.

Vad de två kvinnorna är misstänkta för vill Magnus Rosholm inte gå in på utan hänvisar till att ärendet hör till polisen i Norge. Båda anhölls under natten av åklagare.

SMÅLAND

Under natten skedde en singelolycka med en lastbil strax utanför Fliseryd och räddningstjänst, polis samt ambulans larmades ut.

– Det är en timmerbil som har gått av vägen, säger Sabine Hedlund, inre befäl vid räddningstjänsten.

Sabine Hedlund beskriver det som lugnt på platsen. Chauffören var ensam i fordonet. Hen kunde själv ta sig ur och var vaken och talbar. Polisen har inga uppgifter om att någon har blivit skadad,

Trafikverket meddelar att det är begränsad framkomlighet på vägen och att den kommer stängas av helt när bärgare är på plats.

Polisen berättar att föraren inte är misstänkt för något brott.

VÄRLDEN

En fiskebåt som misstänks ha mellan 100 och 200 migranter ombord från Delhi och delstaten Tamil Nadu i Indien har försvunnit. Enligt indisk polis kan den vara på väg på Nya Zeeland.

Enligt en person som gripits i ärendet är målet Nya Zeeland, uppger två poliser inblandade i utredningen. Polisen har hittat fler än 70 väskor som lämnats av migranterna, såväl som id-handlingar.

– Väskorna är fulla av torrvaror och kläder, vilket antyder att de förberett sig på en lång resa, säger polisen MJ Sojan.

Båten har inte synts till, och den indiska kustbevakningen liksom andra myndigheter försöker att hitta den.

För att nå Nya Zeeland skulle båten behöva färdas mer än 1 100 mil genom några av världens svåraste farvatten, som ofta drabbas av cykloner och stormar. (TT)

Några dagar efter en blodig attack mot ett hotellkomplex i Nairobi säger sig polisen i Kenya att ytterligare en attack av den somaliska islamistiska terrorgruppen al-Shabaab har stoppats. Den nya attacken riktades mot ett kinesiskt företag som bygger en motorväg i Garissaområdet i östra Kenya men angriparna skadade bara en person.

– Säkerhetspersonalen var mycket alerta. Det var en utväxling av eld innan angriparna flydde, säger den lokale polischefen David Kerina.

Han säger att al-Shabaab, som är lierad med terrornätverket al-Qaida, med största sannolikhet ligger bakom. Ingen av angriparna har dock gripits.

Under attacken mot hotellet i Nairobi i tisdags och onsdags dödades 21 människor. (TT)