Annons
Nyheter

Kraftigt regn orsakade två olyckor

En husbil och en personbil kolliderat på E4:an strax norr om Markaryd i södergående riktning. På riksväg 25 nära Hallandsgränsen voltade en personbil av vägen
Markaryd • Publicerad 4 oktober 2017

– Det var en personbil som fick vattenplaning och snurrar på E4:an men touchar bara en husbil och får små plåtskador. Det kunde ha gått betydligt värre, säger Jimmie Johnsson, insatsledare för räddningstjänsten i Markaryd.

Olyckan inträffade vid 19-tiden.

Annons

Ingen av de sex personerna som fanns i fordonen behövde uppsöka sjukvården och bilarna kunde köra därifrån på egen hand.

Det var mycket dålig sikt vid olyckstillfället och mycket vatten på vägbanan.

– Där måste vi uppmana bilisterna att anpassa hastigheten, vi kunde själva inte köra särskilt fort i den här utryckningen.

Även på riksväg 25 strax öster om länsgränsen mot Halland orsakade det häftiga regnet en olycka på onsdagskvällen när en personbil voltade ut från vägen efter en vattenplaning vid 18.30-tiden. Den ensamme föraren kunde på egen hand ta sig ur bilen men fick föras till sjukhus enligt P4 Kronoberg.

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons