Johan Persson: Affärsliv är människoliv

Nyheter Artikeln publicerades

Affärsliv är egentligen människoliv. En människa kan få en idé om att göra något, kanske på egen hand, kanske så småningom i en grupp tillsammans med andra.

Det som skiljer affärsliv från annat människoliv är att aktiviteten handlar om att tillfredsställa ett behov som någon (förhoppningsvis) är beredd och har förmåga att betala för.

När nytta skapas och affärer görs växer våra gemensamma resurser. Det blir inte bara bättre affärsliv utan också förutsättningar för bättre människoliv.

Det är spännande och viktiga händelser. Därför är jag numera Affärslivsredaktör på Smålandsposten. I mitt nya uppdrag vill jag berätta om villkoren för och resultaten av affärerna. Men framför allt om de inblandade människornas idéer och drivkrafter, i hyllad framgång, men också i lärorik motgång.

Varje torsdag blir det ett större Affärslivspaket. I dag handlar det om familjen Kungberg i Böksholm som satsar på en stugby och camping i Galtabäck.

– Jag har alltid känt mig som entreprenör, men jag har aldrig vågat ta steget, säger Ronny Kungberg.

Det blir också en analys av vad som gjort att besöksnäringen plötsligt börjat växa så kraftigt.

Vad det blir i framtiden kan bland annat bero på dig. Vad vill du att jag ska bevaka? Vilka stora frågor för den ekonomisk utvecklingen är viktiga att lyfta? Vilka företagare som verkar i skymundan förtjänar större uppmärksamhet?

Jag tar gärna emot tips och synpunkter på artiklar och reportage. Men jag tar gärna också emot förslag på besök i samband med möten och träffar i olika sammanslutningar. Det var i samband med ett sådant som jag första gången träffade Ronny och Catrin Kungberg som är i fokus i dagens reportage.

Välkommen att höra av dig, lättast på 0470-77 06 02 eller johan.persson@smp.se.