Annons
Nyheter

Kristersson vill att SD bjuds in

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vill att även Sverigedemokraterna bjuds in till samtalen mellan riksdagspartierna om hur gängvåldet ska kunna stoppas.
Politik (TT) • Publicerad 2 september 2019
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vill ha med Sverigedemokraterna i samtalen om gängkriminalitet och våld. Arkivbild.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vill ha med Sverigedemokraterna i samtalen om gängkriminalitet och våld. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Kristersson uppmanade på söndagen till samarbete över partigränserna, och senare svarade inrikesminister Mikael Damberg (S) med att bjuda in gruppledarna för alla riksdagspartier utom SD till samtal.

Det är bra att regeringen bjuder in, men fel att inte alla får vara med, skriver Kristersson på Facebook , och hänvisar till Stefan Löfvens sommartal där statsministern fokuserade på sammanhållningen i Sverige.

Annons

"Då börjar man inte med att utesluta företrädare för drygt 17 procent av väljarna. Väljare som är precis lika utsatta och lika oroade över den grova brottsligheten som alla andra i Sverige."

Kristersson kallar det respektlöst att inte lyssna på alla väljare, via sina folkvalda.

"Jag är själv varken socialdemokrat eller sverigedemokrat, men jag har respekt för alla som tar Sveriges problem på allvar och för de valda ledamöter som arbetar inom den svenska demokratin", skriver Kristersson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons