Lyxbil sprängd utanför företagares bostad

Karlskrona Artikeln publicerades

En Ferrari totalförstördes under natten till fredagen i en explosionsartad brand i Blekinge. Lyxbilen stod parkerad utanför bostaden till en företagare som nyligen har figurerat i en bedrägerihärva.

 

Larmet kom in vid tretiden på fredagsmorgonen, och att explosionen var kraftig kan Blekinge Läns Tidnings reporter på plats vittna om. Delar från den röda Ferrarin har spridits långt in på grannarnas tomter i villaområdet på en mindre ort i Karlskrona kommun.

– Det har varit någon form av detonation som har orsakat en brand enligt vittnen, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl på polisregion syd.

Under förmiddagen utökades avspärrningarna. Polisens bombgrupp från Malmö har kallats till platsen och den beräknades vara på plats på fredagsförmiddagen.

Bilen stod parkerad på gatan utanför fastigheten i villaområdet. Flera andra lyxbilar som stod på uppfarten har av allt att döma klarat sig utan skador.

– Jag trodde det var vår värmepanna som small – så kraftig var smällen, säger ett vittne till BLT.

Ett annat vittne har en liknande upplevelse:

– Jag och min man vaknade av en jättesmäll. Vi förstod direkt att det var någon explosion.

BLT har varit i kontakt med företagaren som inte vill lämna några kommentarer om händelsen.

Alla åskådare blev beordrade att flytta sig undan vindriktningen från den utbrunna bilen.

– Vi har fått uppgifter om att bilen är gjord av kolfiber och när det har brunnit så är det giftigare än asbest, säger en polisman på platsen.

– Just nu är det fortfarande blött på platsen men när det torkar riskerar det att blåsa i väg.

En granne boendes i västra delarna av byn, flera hundra meter från platsen där bilen brann, berättar att hennes dotter var uppe på natten och kände hur det skallrade i fönsterrutorna.

– Hon sa att det lät som en bomb.

En annan granne i närområdet uppger till BLT att det har märkts av en ökad polisnärvaro i området.

– Det har kört polisbilar här tre gånger om dagen sedan i somras.

Polisen kunde vid 10.40-tiden inte ge så mycket mer information kring ärendet.

– Jag har inte så mycket nytt. Bombgruppen på plats runt 12.20 och sen ska de de arbeta på platsen och göra sin bedömning, säger Kim Hild på polisens ledningscentral i Malmö.

Blekinge Läns Tidning