Annons
Nyheter

Man antastade kvinna på personalfest – döms

Brott (TT) • Publicerad 6 mars 2019
Mannen kom fram till kvinnan och tog henne i underlivet, enligt rätten. Nu döms mannen. Arkivbild.
Mannen kom fram till kvinnan och tog henne i underlivet, enligt rätten. Nu döms mannen. Arkivbild.Foto: Naina Hel n Jåma/TT

Kvinnan och mannen arbetar på samma jobb i Kristianstads kommun. Det var när de båda var på en personalfest i november förra året som mannen ska ha kommit fram till kvinnan på dansgolvet med uppknäppta byxor, skriver Kristianstadsbladet.

Han sade kränkande saker om kvinnans sexuella läggning vilket gjorde henne ledsen. Hon försökte då gå därifrån men på vägen tog mannen tag och höll fast i hennes underliv. Mannen blev senare utkastad från festen.

Annons

Mannen berättar i förhör att han har minnesluckor från kvällen eftersom han var berusad. Han säger dock att han inte tror att det gick till så som kvinnan berättat.

Men tingsrätten tycker att hennes berättelse är trovärdig och den styrks också till viss del av ett vittne. Mannen döms till 15 000 kronor i böter och att betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons