Annons
Nyheter

Man fick huggorm i påskpresent

"En hälsning från påskharen" stod på ett paket som levererats hem till en man i Västerås. När han öppnade kartongen stirrade en orm tillbaka på honom.
Djur • Publicerad 4 april 2018

Mannen åkte direkt till polisstationen. Väl på plats konstaterade polisen att något rörde sig inuti paketet och tömde lådans innehåll i en plastback med höga kanter, för att inte riskera eventuella giftiga bett från reptilen.

– Det visade sig vara en huggorm. En polispatrull fick i uppdrag att åka i väg med ormen och släppa ut den i skogen, säger Mats Länn, befäl vid polisen i Västmanland till VLT.

Annons

Paketet ska nu analyseras för att försöka spåra den riktiga avsändaren. Även om någon velat skämta med mannen rör det sig om ett brott att utsätta någon för risken att bli biten av en giftig orm. Vad brottsrubriceringen blir är inte klart ännu, enligt polisen.

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons