Annons
Nyheter

Misstänkt barnadråp – en anhållen

En person har anhållits på sannolika skäl misstänkt för barnadråp.
Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten kommer den misstänkte personen att förhöras under måndagen.
Österåker • Publicerad 7 maj 2018

Larmet kom under söndagseftermiddagen. "Den här utredningen är inne i ett mycket tidigt och känsligt skede och förundersökningssekretess råder. Jag kan bekräfta så mycket som att ett litet barn hittats avlidet i Österåkers kommun och att en förundersökning om brott inletts. Jag kan också bekräfta att det finns en misstänkt person frihetsberövad för barnadråp. I övrigt kan jag inte säga mer i ärendet just nu", säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Rickard Wahlqvist vid Norrorts åklagarkammare i Stockholm, enligt pressmeddelandet.

Brottsbalken säger att en kvinna som dödar sitt barn vid födseln eller vid en tidpunkt då hon på grund av födseln befinner sig i "upprivet sinnestillstånd eller i svårt trångmål" kan dömas till fängelse i upp till sex år för barnadråp.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons