Annons
Nyheter

Narkotikabrott: Ville ha kortare straff – för dåligt knark

En 63-årig man hade 50 gram amfetamin, en pistol och ett stulet pressverktyg i hemmet. Nu döms han till åtta månaders fängelse av Växjö tingsrätt. Själv ville mannen ha kortare straff – knarket var av dålig kvalitet.
Växjö • Publicerad 1 juni 2018

Mannen har dömts åtskilliga gånger för en rad olika brott och förekommer under 21 olika avsnitt i belastningsregistret , efter sin senaste fängelsevistelse i mitten av 2017 fick han inte med sig medicin för sin ADHD och det var skälet till att han på egen hand skaffade amfetaminet och började missbruka menar han.

Pistolen uppger mannen att han hittade när han städade på gården där han bor och vad gäller pressverktyget som rapporterats stulet och är värt 50 000 kronor har han ingen aning om hur det hamnat i hemmet. Mannen är tidigare dömd för häleri.

Tingsrätten dömer 63-åringen till åtta månaders fängelse men själv vill han att ett kortare straff eftersom straffvärdet framförallt beräknas på storleken av narkotikainnehavet. Och det var visserligen 50 gram men av sämre kvalitet menade mannen. Det tar inte tingsrätten någon hänsyn till och dömer mannen för narkotikabrott, häleri och ringa narkotikabrott.

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons