Annons
Nyheter

Olarmat vid storstöld på brandstation

Natten till onsdagen, då det gjordes ett inbrott i brandstationen i Högsby, var larmet inte på. Verktyg för en halv miljon försvann med tjuvarna.
Högsby • Publicerad 7 december 2017

En stor mängd verktyg stals från brandstationen under natten mellan tisdag och onsdag. När räddningstjänstens personal upptäckte inbrottet på onsdagsmorgonen kunde man snart konstatera att värdet av det stulna uppgår till ungefär en halv miljon kronor.

Tjuvarna har tagit mycket god tid på sig och till och med slagit in verktyg i plast som de stulit från en rulle som stod i vagnshallen.

Annons

Under onsdagen var polis på plats och man tog även de första kontakterna med försäkringsbolaget. Men det visar sig nu att brandstationen inte var larmad under inbrottet.

– Tyvärr är det så. Vi är mitt inne i en period med byte av personal och vi kan bara konstatera att vi missat detta, säger räddningschefen Ingemar Idh.

Vad det betyder när det gäller ersättning från försäkringsbolaget vet han inte ännu.

– Vi ska ha möte under dagen, säger han.

Larmet på brandstationen är kopplat så att det i vanliga fall går direkt till den beredskapsstyrka som har vakten.

– Det går inte till något vaktbolag utan till våra egna brandmän, som ju kan vara på plats inom några minuter, berättar Ingemar Idh.

Men natten till onsdagen gick alltså inget larm.

Eva Bergquist AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons