Annons
Nyheter

Polisen bakom beslutet att porta Trojafans

Beslutet att porta supportergruppen Ultras Ljungby från Trojas premiärmatch har väckt mycket uppmärksamhet och kritik. Nu rapporterar P4 Kronoberg att supportrarna portades på direktiv från polisen.
Ljungby • Publicerad 25 september 2017

I fredags blev medlemmar i supportergruppen Ultras Ljungby portade från Trojas hemmapremiär i årets hockeyallsvenska.

Trojas ordförande Per Wass förklarade i en tv-intervju sitt beslut om att porta fansen med att dessa hade emblem som anspelade på fascism.

Annons

– Vi har haft en dialog med supporterfalangen som kallar sig Ultras och de uppträder då i svarta tröjor och står för något som vi inte förknippar med vår förening, berättade han i intervjun.

Per Wass har i sin tur blivit hårt kritiserad för klubbens beslut.

Nu rapporterar P4 Kronoberg att beslutet att porta fansen fattades på direktiv från polisen.

– Vi har sagt att vi tycker det är en försvårande omständighet att man har sådana här supportrar. Jag tycker Troja-Ljungby fattat helt rätt beslut. Vi har en historik med diverse bråk runtom arenor och på andra ställen de har åkt till. Det finns en historik av pyroteknik och våld, säger Ljungbys kommunpolis Hans Sjöberg till P4 Kronoberg.

– Jag tycker att man har fattat rätt beslut med tanke på deras beteende och sätter de uppträder. Sedan hoppas jag att det går att lösa med en dialog, fortsätter Hans Sjöberg.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons