Annons
Nyheter

Riktlinjer för uthyrning av lokaler ska bli tydligare

I dag fick kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag av Kultur- och fritidsnämnden att se över policyn för uthyrning av förvaltningens lokaler. Verksamheten på Det fria ordets hus ska samtidigt ses över.
Växjö • Publicerad 22 november 2017

– Vi har sett att vi behöver en enhetlig policy för uthyrning. Vi behöver också förtydliga Det fria ordets hus uppdrag och samordna det med övriga verksamheter. Olika verksamheter har olika uppdrag men de ska ha samma grund att stå på, säger Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Eva Johansson tar också ett initiativ till en hearing på Det fria ordets hus som ska vara öppet för allmänheten.

Annons

Lokalfrågan blev aktuell för ett par veckor sedan då Kommunistiska partiet fick hyra Det fria ordets hus för att hålla ett föredrag om en kommande bok om ryska revolutionen. Efter protester från flera borgerliga politiker fattade kultur- och fritidschefen Gunilla Friman beslutet att avboka arrangemanget.

Ulf ÖsterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons