Annons
Nyheter

Flera olyckor på hala vägar

Det kan vara mycket halt på vägarna i Småland. SMHI varnar för plötslig ishalka och flera olyckor har inträffat.
Vintern verkar även göra en rejäl påhälsning i norra Götaland det närmaste dygnet. Uppemot två decimeter snö kan falla lokalt i området.
Väder • Publicerad 18 november 2017

Inom loppet av en timme på lördagseftermiddagen inträffade tre trafikolyckor som kopplas till halka i Jönköpings län.

– Det är halt i länet. Efter en av olyckorna har en person förts till sjukhus med befarat armbrott, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen region Öst.

Annons

Det finns inga uppgifter om att någon annan skadats vid olyckorna.

Tidigare under dagen hade SMHI utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka i Jönköpings län, Kalmar län och Kronobergs län.

Det utfärdades även en varning om att det finns risk för stora snömängder i delar av Västra Götaland, Östergötland och norra Jönköpings län på söndagsmorgonen.

– Det kan komma uppemot två decimeter under söndagen. Det kommer förmodligen att vara stora lokala variationer så på andra håll i områdena kanske det bara kommer två centimeter, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

Nederbördsområdet börjar komma in i natt över Örebro och Värmlands län. Det drar sedan vidare mot norra Götaland där nederbörden alltså väntas tillta.

– Snön börjar falla under morgontimmarna och det fortsätter att snöa in på förmiddagen, säger Sandra Andersson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons