Annons
Nyheter

Runt 100 skrotbilar i brand i Karlskrona

Karlskrona • Publicerad 13 september 2018

Närmare 100 bilar brinner på en bilskrot i Norra Hässlegården i Karlskrona kommun, rapporterar P4 Blekinge. Fordonen har gått igenom en bilpress och ligger i en stor hög.

– Det kan vara så många. Det är svårt att räkna dem när de är som stora rektangulära block, säger Kent Hoff, räddningsledare vid Räddningstjänsten östra Blekinge, till TT.

Annons

Rökutvecklingen är kraftig och i ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA, uppmanar räddningsledaren alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Branden kommer att få brinna ut eftersom den inte går att släcka på normalt vis.

– Det blir bara en ännu större miljöskada om vi öser vatten på högen. Vi sprutar vatten när det behövs på den intilliggande skogen och några skrotbilar som står nära. Det kommer att brinna i många timmar till, så vi kommer att ha en deltidsstyrka här som får bevaka branden, säger Hoff.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons