Annons
Nyheter

SD vill sänka ränteavdraget

Sverigedemokraterna vill sänka ränteavdragen för bostadslån, som gör det billigare att låna pengar till att köpa bostad, enligt den skuggbudget som partiet snart ska presentera inför nästa år, rapporterar Sveriges Radios Ekot.
Stockholm • Publicerad 26 september 2017

Partiet vill sänka avdraget från 30 till 25 procent i syfte att stabilisera bostadsmarknaden, enligt SD:s ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt.

– Vi går fram väldigt försiktigt och säger att vi minskar med en procentenhet per år och det kommer vi att göra under fem års tid. Men en förutsättning för att det ska ske är också att hushållen kompenseras, inte bara kompenseras krona för krona, utan med råge, och det gör de med ganska substantiella skattesänkningar på arbetsinkomster främst, säger Sjöstedt till Ekot.

Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons