Skånskt skelett - man född på 50-talet

Ortsdatering Artikeln publicerades

Den vuxne man vars kvarlevor hittades i ett skogsområde på Ivö i somras var född under första hälften av 1950-talet.

Det är den så kallade kol-14-metoden, som talat om för polisen när den avlidne är född.

– Vi har fått fram en trolig ålder på mannen, han är född under första hälften av 1950-talet, säger kommissarie Anders Svenson, chef för grova brott vid polisen i Kristianstad.

Arbetet med att fastställa mannens identitet fortsätter.En fullständig DNA-profil har tidigare visat att skelettdelarna tillhör en vuxen man. DNA-profilen har jämförts med Nationellt forensiskt centrums (NFC) register över försvunna personer, men utan träff.

Polisen har begärt hjälp från grannländerna runt om Östersjön, som många säsongsarbetare kommer ifrån, för att jämföra med deras register. Polisen har fått svar från några av länderna, hittills är det bara negativt, men alla länder har ännu inte svarat.

Det var söndagen den 9 juli i år som en svampplockare hittade delar av ett skelett i ett skogsområde på Ivö. Området genomsöktes, bland annat med polishundar.Tidigare i höst hittade polisen fler skelettdelar, revben och en tand, när det cirka 200-250 kvadratmeter fyndområdet genomsöktes igen. Därefter släpptes polisens avspärrningar av området.Det finns inga misstankar om att den avlidne mannen utsatts för brott.A A