Annons
Nyheter

Son tömde pappans konto på nästan en miljon

Den vuxne sonen använde sin pappas bankdosa för att tömma faderns konton på 680 000 kronor och köpa saker för ytterligare 190 000. Nu har pappan vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få tillbaka pengarna från banken.
Kalmar • Publicerad 18 november 2018
Genrebild från TT.
Genrebild från TT.Foto: Jessica Gow/TT

Enligt anmälan till ARN var det i början av året som pappan, som bor i Kalmar kommun, vid ett besök på sin bank upptäckte att hans konton hade tömts på pengar.

Totalt hade 680 000 försvunnit, dessutom var ett antal lån tagna och varor köpta i pappans namn för totalt 190 000 kronor.

Annons

Enligt anmälan är det mannens son som har tagit pengarna. Sonen bodde vid tillfället hemma hos sina föräldrar. Sonen ska ha tagit sig in i ett låst värdeskåp där pappans bankdosa förvarades och använt bankdosan för att logga in på internetbanken och komma åt pengarna.

Pappan har själv aldrig använt bankdosan och har enligt egen utsago inte ens fått en kod till dosan. Alla uttag ska ha skett under en period av drygt två veckor och pappan menar därför att banken borde ha reagerat på de ovanligt stora överföringarna.

I anmälan till ARN skriver han: ”Vilket ansvar har banken? Borde det inte finnas ett kontrollsystem eller spärr när konton som ej används plötsligt töms, många lån tas och lika fort tas ut från kontot. Banken borde ha hört av sig”.

Pappan fick beskedet från banken att han inte kan få någon ersättning för de försvunna pengarna eftersom bankdosan använts. Han fick enligt anmälan rådet att ta nya huslån för att betala de nya skulderna.

Men nu har mannen vänt sig till ARN för att få tillbaka de försvunna pengarna. Pappan har även polisanmält sonens bedrägeri.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons