Annons
Nyheter

Tåg med farligt gods spårade ur

Ett tåg med farligt gods har spårat ur vid tågstationen i Ludvika. Tio av tågets 36 vagnar ligger över fem spår och orsakar stopp i tågtrafiken.
Ludvika • Publicerad 12 oktober 2017

– Det är ett långt godståg och en av vagnarna brann med tio meter höga lågor. Branden verkar ha släckts utav sig själv, säger Peter Persson, vakthavande i polisregion Bergslagen, till TT.

Annons

Även flera kontaktledningar är nerrivna vid stationen.

– Det kommer att ta lång tid att rensa upp, enligt de uppgifterna som jag har. Det är ingen påverkan i övrigt på vägar runtomkring, säger Persson.

Larmet kom in 02.24. Vad som orsakat urspårningen är oklart. Lokföraren är oskadad och har pratat med polisen.

– Han säger själv att det studsade till och att det var en lampa som tändes, berättade han för patrullen på plats. Han har också provats och det finns ingen misstanke om att han skulle vara påverkad.

Det finns i nuläget inget som tyder på att något farligt gods läckt ut.

Olyckan orsakar störningar i tågtrafiken på sträckorna Borlänge–Hallsberg, Borlänge–Kil och Västerås–Ludvika, i båda riktningarna, meddelar Trafikverket. Det finns ingen prognos för när tågtrafiken i området kan vara igång igen.

– Det är kontaktledningar som har skadats och urspårning så det kommer att ta länge. Jag har ingen prognos, men det handlar om dagar, kanske till och med veckor, säger Per Aronsson, kommunikatör vid Trafikverket.

Tågtrafiken ersätts med bussar på sträckorna som påverkats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons