Annons
Nyheter

Tre anhållna för tre inbrott efter biljakt

Efter en biljakt under natten till tisdagen kunde tre män gripas misstänkta för tre olika inbrott i Tegnaby-området söder om Växjö.
Tegnaby • Publicerad 12 februari 2019
Arkivbild
ArkivbildFoto: Fredrik Sandberg/TT

Det var vid klockan 01 som ett vittne hörde av sig till polisen och berättade att obehöriga varit i hens trädgård lyst med ficklampa.

– Vittnet kan observera hur mörkklädda personer rör sig i området och har fått uppfattningen att de gjort inbrott eftersom de bär ut saker, säger Per Bergendahl, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Annons

Polis åkte till platsen ock kunde då höra en bil starta och köra iväg.

– Patruller som är på väg dit från olika håll vänder om och tar upp jakten, säger Bergendahl.

Strax innan Växjö, på riksväg 25, tar efterföljandet slut. Klockan är då 01.30.

– De slår på stoppsignalen på polisfordonet och då körde bilen åt sidan, säger Bergendahl.

Tre män kunde gripas av polis. De är i 20- till 25-årsåldern och misstänks för inbrott i tre olika fastigheter; en villa, en kvarn och en ladugård.

Tekniska undersökningar ska göras under tisdagen.

– Vi har tagit en hel del beslag från bilen som stoppades och nu ska det kontrolleras gentemot målsägarna för att se om de känner igen något. Nu kan vi konstatera att de tagit alkohol, säger Per Bergendahl klockan 05.

På tisdagsmorgonen beslutade åklagare att de tre männen skulle anhållas. Enligt polisen är de tre hemmahörande i Kronobergs län.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons